Vänortdelux

Vad kostar ett lass grus?

Jag fattar verkligen varför Skanska inte betalar för hotell för de som drabbas. Jag förstår varför de  satsar på att de kommer undan ändå. Det skulle bli ganska dyrt om de tog ansvar för totalkostnaden för sina byggen och ljudavfall är svårare att sätta fingret på än annat miljöfarligt avfall även om det kan leda till lika stora kostnader för samhället i slutändan.  Det är mycket mer lockande att låta privatpersoner vara med och bekosta deras vinstmarginal, huka och hoppas att ingen ifrågasätter. Lite som BT Kemi som grävde ner sina gifttunnor i Teckomatorp, försökte tysta ner och ignorera kritiken så länge det gick. Sedan konkursade de lite lägligt så att samhället fick stå för notan.

Men vad skulle ett lass med grus kosta Skanska? Knappt växelpengar om ens det.  Så varför inte lägga ett lass grus på den här gångvägen så att alla som bor i området kan gå till och från sina hem utan att bli leriga? 

Och när de gjort det kan de ju börja beta av min lista med 5 bra presenter till bygggrannar. Vem vet, det kanske till och med kan bli lite julefrid i år.