Vad är ett bra hem för dig?

Jag har just läst och bloggat om Eva Jarlsdotters bok från frustration till flow med lean@home som är precis vad titeln utger sig för, det är en handbok i hur familjer kan få mer flow hemma genom att inspireras av lean. Boken erbjuder mycket inspiration och inbjuder till reflektion. Jag fastnade särskilt för det här stycket.

Vad är ett bra hem för dig? 

Vill du att hemmet ska vara en plats för vila, då det mesta av ditt liv utspelas utanför hemmet? Ska hemmet förmedla glädje, energi och hoppfullhet? Ett öppet välkomnande hem som uppmuntrar gemenskap och relationer? En plats för ständigt lärande och utforskande, en kreativ miljö? En statussymbil, något som förstärker ditt eget varumärke? En plats för alla utvecklas och får förverkliga sig själva och sina drömmar? Ett stort lekparadis där barnen stormtrivs och där det inte finns så många regler och rutiner och där de vuxna får stå tillbaka? En plats som stänger ute världen och där man är i sin egen lilla trygga värld? Eller där man tar in omvärlden, diskuterar den, förhåller sig till den? Ett förädlingsprojekt, en investering för att fortsätta bostadskarriären och kröna den med ett statusboende?

Detta fick mig att fundera. För mig har det varit så självklart att ”mitt hem är min borg” och att Skanska gör intrång och därmed har jag haft lite svårt för folk som inte accepterar att jag upplever det så. Jag började reflektera över vad just jag anser vara ett bra hem just nu. Fick ihop den här listan.

  • En plats där jag kan vila och hämta energi.
  • En plats där jag kan välja att stänga ute omvärlden om jag vill.
  • En plats där jag kan skapa och skriva, sova och äta.
  • En plats där det är lätt att ta sig till de platser jag vill till.
  • En plats där jag kan odla mina tomater.

Vad är ett bra hem för dig? 

Alla människor är olika och har olika preferenser. För en del är det viktigt att hemmet fungerar som en statussymbol medan andra vill ha rum för sina höns. Några samlar trädgårdstomtar medan andra tycker det är roligt att på nära håll kunna följa ett bygge.

Vad är ett bra hem för just dig som läser detta?

2013-09-25 17.14.51