Kategoriarkiv: om 1000skanska

Om sajten och boken ”Mina 1000 dagar som sambo med Skanska”.

Imorse vaknade jag arg…

När jag försöker räkna på vad jag kräver i ekonomisk kompensation från Skanska för de här åren så utgår jag inte från de tre års hyra för den ersättningslägenhet som de vägrade mig (jag bad dem om en). Det hade varit kaffepengar för deras del. Och även om det är betydligt mer för mig så är 3 år som byggflykting sett ur ett livsperspektiv faktiskt ”bara” 3-4% av en genomsnittlig livstid på 80 år. Dessa 3-4% kommer visserligen påverka resterande liv ekonomiskt.

Nej det är det andra som de ska betala för. Att vakna varje morgon och känna sig maktlös över att ett stort företag kör över, skiter i omgivningen, krossar livsdrömmar och viftar undan dig som om du vore mindre värd än en mygga. Den känslan är i princip omöjlig att kompensera.

Ny attityd till omgivningen behövs

Jag vill att det ska svida i Skanskas plånbok så att de slutar bete sig som de gör. Skanska behöver nämligen inte alls agera som de gör. Det är ett val som företagsledningen har gjort. Jag har intervjuat personer med insyn i andra byggprojekt där det minsann erbjuds ersättningsbostäder till de drabbade och där hänsyn står på agendan. Denna läxa måste även Skanska lära sig.

Tror ni 10 miljoner skulle lära dem att det är bättre göra rätt från början? Eller är det en piss i Mississippi för deras del?

Skicka gärna förslag som jag kan använda i boken Mina 1000 dagar med Skanska!

PS!

Orsaken till att jag vaknade arg imorse berodde på att jag igår nåddes av beskedet att min ”Gazelle” dött. Det var den sista tappra klematisen som höll ut länge på balkongen i allt byggstök. Denna rapport fick mig att minnas. En massa. Så mycket att jag behöver en bok för att skriva ner det. Vilket jag kommer att göra.  Och när den är klar, ja då är det några som kommer önska att de hade slängt fram den där ersättningslägenheten.

För övrigt, vad sägs om pressmeddelanderubriken ”Författare kräver Skanska på 10 miljoner i kompensation”? Borde få in boken i kvällstidningarna, eller hur?

Åter från påsk bygger jag vidare på 1000skanska

pask-0658

Nu är jag tillbaka från min påsk i fjällen. Under semestern har utvecklingen av den här sajten legat helt nere men nu ska jag försöka få ordning på den. Jag bygger den för öppen ridå. Det finns annars olika plugin som hänger upp en ridå framför så att de som försöker titta in för se att ”förändringar pågår, välkommen åter”. Nackdelen är att då kan man inte be folk titta på den och komma med synpunkter och alla eventuella länkar till olika inlägg ser brutna ut.

Välja utseende och lägga till innehåll

Det finns två delar i utvecklingen av en sajt. Dels ska jag välja utseende (tema) och dels fylla på med innehåll. Jag tycker det funkar bäst att arbeta med dessa två spår parallellt. Jag behöver en del innehåll för att se hur temat fungerar. Det här temat heter Custum Community och jag sprang över det när jag egentligen hade tänkt ladda ner något annat för att prova. Jag är inne på att byta. Det går säkert att få till men just nu känns det väldigt rörigt och fult.

Det är en av fördelarna med en helt ny sajt, att kunna experimentera och testa flera teman. Det är något jag drar mig för med sajter som har mycket innehåll – det kan bli mycket jobb med att återställa allt vid behov.

På återhörande!

WP tema