Fuskbygge?

Med ojämna mellanrum gör jag ett försök att återerövra min lägenhet, att skaffa nya minnen så att den inte bara är förknippad med de händelser som förändrade min livsbana. Det är inte alldeles enkelt och inte blir det lättare när man vaknar till det välkända ljudet av en grävskopa.

Skanska bygger igen

Ingen aning om vad Skanska sysslar med. Noterar att cykelbanan är avstängd igen. Har inte kollat men antar att skyltningen kom upp efter avspärrningen och att det krävs fullt dagsljus för att cyklister ska ha någon chans att se dem och väja i tid. Inga problem, dagsljus har vi gott om i november.

Ordet ”fuskbygge” kommer osökt på tungan. Visst, det kan ju ha varit en lokal jordbävning som förstört något eller ett UFO som landat och slitit av en kabel men av någon anledning (mina fördomar om byggbranschen kanske) så känns det troligare att den mänskliga faktorn (annan benämning på inkompetens) eller kostnadsoptimering (finare ord för fusk) har varit framme.

Dagens bild (ovan) är tagen ut genom mitt köksfönster, fast inte exakt rakt fram som dessa bilder. Det verkar vara femårsjubileum för grävandet.

mina1000dagarmedSkanska